Menu

Schap ovčji koder my bear AMI

Schap ovčji koder my bear AMI

 

Leto 2017 je bilo za nas zelo žalostno in naporno. Zaradi izgube naše MonAmi in reševanja Didido. Ampak uspelo nam je mala borka je bila rešena in zdrava. Vendar je ostala grozna praznina, bali smo se za Didido ker je bila zelo žalostna. Zato smo jo nenapovedano parili z prekrasnim samčkom iz Nizozemske in 27.10.2017 so prišli majhni lahki medvedki na svet. Med njimi edina in najbolj močna rjava psička ki je dobila polovico imena naše MonAmi in sicer Ami. Zelo sem se trudila, da je prvič zadihala in takoj sem vedela, da ta rjavka ostane doma. Ostane za družbo svoji mamici in nam v uteho ter zabavo.

Začne se novo življenje, novo upanje, novo veselje in nova neizmerna sreča in ljubezen.

Začela je lepo, rada je jedla pri mamici in hitro dobivala na teži.

 

 

Postala je majhen lump in razbojnik vedno pripravljena za neumnosti.

To je bilo naše prvo leglo pozimi in bilo je prav prijetno. Trudili smo se, da so imeli mladički glede na starost dovolj prostora za igranje in učenje. Najprej je bila dovolj njihova kotilnica, kmalu ko so odprli učke so raziskovali sobo. Navdušeni so bili nad prostorom pod posteljo, tja so se kar kmalu prestavili v času spanja. Že od začetka smo jih intenzivno učili čistoče (lulanja in kakanja na planičko) bili so zelo pridni. Čez nekaj tednov so raziskovali hodnik in kmalu tudi kuhinjo. Naklonjeno nam je bilo tudi vreme saj so lahko za nekaj minut odšli na vrt in bili zelo navdušeni.

Mamica Didido jih je imela zelo rada skoraj do sedmega tedna jih je dojila čeprav so že jedli kuhano hrano in se velko igrala z njimi.

 

 

Počasi so bratci odhajali v nove domove le Arija je ostala malce dlje, saj so predpisi v Italiji tako zahtevali. Arija in Ami sta se zelo dobro razumeli. Vsak trenutek sta izkoristili za igranje in velikokrat se jima je pridružil še Artur z stricem Dustinom. K igri se je pridružila tudi babica Bella, njo je Ami zelo rada posnemala in se spoštljivo vedla do nje.

Začela se ja naša skupna pot, raziskovanja in sporazumevanja. Spoznali smo značaj naše Ami. Zelo je samozavestna, vedno prijazna do drugih, včasih če jo je strah preveč laja ima noro rada vodo.

EnglishFrenchGermanItalianSlovenian